Termofilní a propionové bakterie pro lisované a dohrievané typické Švýcarské sýry s oky s oříškovou chutí typu ementál, Leerdamer, Jarls Berg apod.

KAPPA 3 kultura pro sýry s oky typu ementál, Leerdamer 50-100 litrů mléka

Směs termofilních a propionové bakterií pro lisované a dohrievané typické Švýcarské sýry s oky s oříškovou chutí typu ementál, Leerdamer, Jarls Berg apod.

Složení:

  • 15% Streptococcus thermofilus
  • 65% Lactobacillus delbrueckii a Lactobacillus helveticus
  • 20% Propionibacterium

Dávkování:

Kultury jsou velmi účinné, podle našich zkušeností je často možné dávkování snížit až na polovinu. Předávkování může být i důvodem nekvalitního výrobku. Kultura je určena k přímé aplikaci do 50-100 litrů mléka při dohřívání na 48-53 ° C. U sýrů dohřívání do 48 ° C je např. Leerdamer je třeba zvýšit dávku 3-4 krát. Kulturu přidáváme do mléka zahřátého min. na 30 ° C a necháme dozrát 30-60 minut. Potom aplikujeme syřidlo. Kultura je velmi účinná, podle našich zkušeností je možné snížit dávkování na poloviční množství.

Podmínky pro tvorbu ok v sýru:

1. po nasolení uskladněte sýr při teplotě 10-12 ° C po dobu 4-6 týdnů

2. následně uskladněte sýr do zrajícího prostoru o teplotě 22-24 ° C při nízké vlhkosti vzduchu, která příznivě působí na tvorbu plynů

a vznik ok v sýru.

Kultura je balena v ampuli a může se z ní odebírat potřebné množství při menším objemu zpracovaného mléka.

Skladování a doba trvanlivosti:

Doporučuje se kulturu skladovat při teplotě -18 ° C kde je garantována minimální trvanlivost 2 roky od data plnění, který je uveden na obalu. Krátkodobá expozice kultury během transportu má minimální vliv na kvalitu kultury.

Balení: 1 ampulka

(vyhrazujeme si právo měnit tyto popisy a specifikace bez předchozího upozornění)
 Informační centrum eshopu

Sýrařské sady                                  Syřidla
Chlorid vápenatý
Mlékárenské kultury                       Bylinky do sýrů
Plachty a tvarožníky
Sýrařské formy                                   Sýrařské vosk                                    Filtry na mléko                                  Ostatní pomůcky  


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedice
Poštovne
Možnosti platby
Jak nakupovat
Obchodní podmínky
Reklamace
Ochrana osobních údajů                      Kontakty                                                                                 

Milchema, spol. s r.o.
Moyzesova 816/101
01701 Považská Bystrica
Slovenská republika
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk

 
Soubory cookies používáme pro správné fungování naší webové stránky a jejích funkcí. Pomocí souborů cookies si také například pamatujeme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pro vás relevanci zobrazovaných reklam, počítáme návštěvu stránek a pamatujeme si vaše nastavení provedená na stránce.