Pro aplikaci v domácnostech na výrobu kefíru.

Kefírová mlékárenská kultura (na 1 litr mléka) 

Kefír- zbraň proti alergiím 
Pokud máte vysoký cholesterol, problémy se střevy a chcete posílit celkovou imunitu, pijte pravidelně kefír. Pravidelná konzumace kefíru snižuje riziko vzniku rakoviny tlustého střeva. 

Podle nejnovějších studií by se právě kefír mohl stát velmi efektivním pomocníkem v boji proti alergiím na potraviny. Tento poznatek vědci opírají o výsledky testů s myšmi, kde zmíněný mléčný nápoj potlačil imunitní reakci, kterou u alergiků vyvolávají určité bílkoviny. Kromě toho měl kefír pozitivní vliv na střevní flóru zvířat, která je jedním z klíčových faktorů při vzniku alergií. Po těchto výsledcích chtějí vědci zjistit, které látky v kefíru mají uvedené pozitivní účinky. 

Můžeme tedy jen doufat, že blahodárný vliv kefíru v boji proti alergiím se brzy osvědčí i na lidech. 
Zdroj: Zemědělec noviny, ročník 43, 20.10.2006 
Kefírová mlékárenská kultura (sušená) určená pro aplikaci v domácnostech 

Návod k přípravě: 

Do jednoho litru pasterovaného mléka (záhřev nejméně na 90 ° C, 2-3 min.) Nebo již koupeného trvanlivého mléka vychlazeného na 23-25 ​​° C vsypeme obsah sáčku z balení na 1 litr a dobře promícháme. 
Nádobu umístíme na teplé místo 23-25 ​​° C (optimum 25 ° C) po dobu 20-24 hodin. 
Po této době kefír uložíme nejméně na 12 hodin do chladničky, čímž dosáhneme jeho optimální konzistenci a chuť. 

Složení: mléko, sušené mléko, laktóza, mikrobiální kmene- Lc. lactis subsp. lactis a Cremorne, Lc. lactis subsp. diacelilactis, Lbc. acidophilus, Lbc delbrueckii, Lbc. Kluyveromyces marxianus, Candida kefyr 

Skladování a minimální trvanlivost: 
Skladování: při 4 ° C 
Minimální trvanlivost: vyznačená na obalu 

Upozornění: Před konzumací smetanového zákvasu, jogurtu, kefíru, zda acidofilního mléka nezapomeňte z nich oddělit dvě lžičky, které lze využít pro další očkování mléka! Při dodržení hygienických podmínek je možné tímto způsobem dosáhnout několikanásobné přeočkování (5-10x). Pak je třeba opět použít originální kulturu, aby bylo zajištěno správné zastoupení mikroflóry. Při dodržení správného postupu při přípravě a očkování mléka získáte z jednoho balení 10 litrů kvalitního čistého kefírového mléka bez konzervantů a zdraví škodlivých přísad. 

Balení: 1ks
(vyhrazujeme si právo měnit tyto popisy a specifikace bez předchozího upozornění)
 Informační centrum eshopu

Sýrařské sady                                  Syřidla
Chlorid vápenatý
Mlékárenské kultury                       Bylinky do sýrů
Plachty a tvarožníky
Sýrařské formy                                   Sýrařské vosk                                    Filtry na mléko                                  Ostatní pomůcky  


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedice
Poštovne
Možnosti platby
Jak nakupovat
Obchodní podmínky
Reklamace
Ochrana osobních údajů                      Kontakty                                                                                 

Milchema, spol. s r.o.
Moyzesova 816/101
01701 Považská Bystrica
Slovenská republika
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk

 
Soubory cookies používáme pro správné fungování naší webové stránky a jejích funkcí. Pomocí souborů cookies si také například pamatujeme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pro vás relevanci zobrazovaných reklam, počítáme návštěvu stránek a pamatujeme si vaše nastavení provedená na stránce.