• Přidáno: 14.08.2014   |   2019 čtení / zobrazení

Bulharský jogurt

 


Elixír zdraví a mládí, nejpřirozenější přírodní strava
 

Mléčné výrobky s živými mléčnými kulturami jsou od počátku vzniku člověka, základním zdrojem života a zdraví.

Bulharsko je známé svou dlouhověkostí obyvatelstva.  To je dáno právě velkou každodenní konzumací jogurtů a mléčných výrobků s živými kulturami.

Pred100 lety , v roce 1905, Bulhar Stamen Grigorov objevil příčinu kvašení bulharského jogurtu.  Jsou to dvě bakterie - lactobacillus bulgaricus a streptokok termophilus.  Životodárný produkt, ale znají v Bulharsku ještě od dob osídlení thráckou kmeny.
V Bulharsku je jogurt znám od 13.  století.  Existují listiny v bulharském i jiných jazycích, které potvrzují, že výrobek byl používán v národním lékařství celá staletí.  Poprvé se o jogurtu zmiňuje v písemné podobě v 8.  století pramen, který turecky píše o "jogurt".  O několik století později se jméno změnilo na "jogurt".  Nicméně podle historiků, slovo "jogurt" je hunské-altajského původu a tak je spojeno s Prabulhary.  "Jog" znamená "hustý" a "URT" = mléko.  Jsou zachovány údaje, že Čingischán dával armádě jako potravu jogurt.  V západní Evropě se podle pramenů jogurt objevil v roce 1644.  Podle legendy vyléčil z průjmu Turek ovčím jogurtem franckého imperátora Ludvíka XI., Píše Nevena Mirčeva v Standartnews.

Bulharský jogurt s živými mléčnými kulturami, Lactobacillus delbrueckii sp.  bulgaricus a Strepcoccus salivarius sp.  thermophilus , žijící v symbióze.

Jogurt je potravina, která by v našem jídelníčku rozhodně neměla chybět.  Je důležitá pro naši mikroflóru v žaludku a tím blahodárně působí na trávicí ústrojí.  Jogurt obsahuje probiotické látky.  Probiotika jsou přípravky, které obsahují symbiotické živé mikroorganismy v lyofilizované a fermentované podobě, které se používají s cílem vyloučit a zmírnit účinky škodlivých faktorů a příznivě ovlivňovat organismus.  Probiotika se používají po léčbě antibiotiky.


-Bulharský jogurt zabraňuje rozšiřování nežádoucích bakterií ve střevech
-Bulharský jogurt je bohatý na vitamíny A, B2, B12, D, kyselinu listovou
-Bulharský jogurt je zdrojem vápníku a fosforu
-Konzumácia bulharského jogurtů zvyšuje obranyschopnost imunitního systému organismu
-Bulharský jogurt je dobře stravitelný, doporučuje se v dietách
-Bulharský jogurt je dobrým zdrojem bílkovin
-Bulharský jogurt podporuje růst a vývoj detí.-každodenní konzumací bulharského jogurtů s živými mléčnými kulturami snižujeme riziko různých onemocnění například rakovina, plísňová onemocnění, zažívací potíže.
 

Společný název pro mléčné bakterie je Lactobacillus acidophilus, který zajišťují v mikroflóře několik funkcí.
V zažívacím traktu mléčné bakterie vytvářejí příznivé prostředí pro mikrobiologickou rovnováhu a vytvářejí přirozenou bariéru infekčním bakteriím.
 

-Mléčné bakterie, podporují vylučování exkrementů a prospívají střevní mikroflóře
-Fermentujú cukr
-omezuje hnilobné procesy a snižují riziko výskytu karcinomů
-Ve vaginálním prostředí brání přemnožení patogenních organismů
-Infekcie v dutině ústní
-Odolnost organismu
-Hnačky, zácpám
-Nadúvanie
-chronický výtoky
-Alergie
-chronický záněty
-Črevné onemocnění
-Jogurt redukuje hladinu cholesterolu v krvi

Bakterie mléčného kvašení ve velké míře rozhodují o tom jaký bude náš zdravotní stav a jak bude vypadat naše kůže, pleť, jak budeme snášet stres, jak se budeme cítit, jak budeme unavení a jak často budeme mít zažívací potíže.

Upozornění !!
S přídavkem cukru do jogurtu se v důsledku tvorby kvasinek, dojde ke zhoršení jeho stravitelnosti.
Pro ​​léčebné účinky jsou vhodné neochucené bílé jogurty s živými mléčnými kulturami. Mléčné výrobky jsou přirozeně biologicky konzervované výrobky.

Bulharský jogurt si můžete zakoupit i našem e-shopu na adrese: https://www.syridlo.cz/e/bulharske-mlekarenske-kultury-349/

    Momentálně není k dispozici žádný komentář

    Přidat komentář
     Informační centrum eshopu

    Sýrařské sady                                  Syřidla
    Chlorid vápenatý
    Mlékárenské kultury                       Bylinky do sýrů
    Plachty a tvarožníky
    Sýrařské formy                                   Sýrařské vosk                                    Filtry na mléko                                  Ostatní pomůcky  


    ©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

    Doprava
    Doba expedice
    Poštovne
    Možnosti platby
    Jak nakupovat
    Obchodní podmínky
    Reklamace
    Ochrana osobních údajů                      Kontakty                                                                                 

    Milchema, spol. s r.o.
    Moyzesova 816/101
    01701 Považská Bystrica
    Slovenská republika
    +421 0907 036 482
    info@milchema.sk
    www.milchema.sk

     
    Soubory cookies používáme pro správné fungování naší webové stránky a jejích funkcí. Pomocí souborů cookies si také například pamatujeme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pro vás relevanci zobrazovaných reklam, počítáme návštěvu stránek a pamatujeme si vaše nastavení provedená na stránce.