Dobrý den. Jsem potěšen, že se našel někdo kdo zveřejní postup na výrobu másla. Nicméně, bych dodal pár informací, které v návodu nejsou. 1. Smetana musí být dostatečně vychlazená. 2. Existují v tom to případě dva druhy másla. Krátké, které se obtížně roztírá. Z důvodu rychlé rychlostí a krátkého času výroby Dlouhé, které se dobře roztírá. Z důvodu menší rychlosti delšího času výroby. Takto vyrobené máslo je lépe zpracovatelné a má i lepší chuť. Poznámka k uskladnění. Domácí máslo je velmi náchylné k vstřebávání různých pachů, včetně igelitových sáčku. Dříve se máslo přetavovalo, díky čemuž se odstranil zbytek vody a prodloužila se jeho doba uskladnění. Trpělivost a dobrou chuť při výrobě másla Vám přeje Pilnáček.
Soubory cookies používáme pro správné fungování naší webové stránky a jejích funkcí. Pomocí souborů cookies si také například pamatujeme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pro vás relevanci zobrazovaných reklam, počítáme návštěvu stránek a pamatujeme si vaše nastavení provedená na stránce.