zkoušela jsem váš recept a vždy se mě to srazí,vykyne nakrájím na kostky dám do pleny nechám odkapat do druhého dne a je to zdrclé prosím poradte my čím to je děkuji
Dobrý den,zkouším výrobu korbáčků z domácího kravského mlíka,ale nedarí se mi prosím o radu. Zahřeju 2l mléka na 37C přidám 2ml siřidla s panákem vody lehce promíchám a nechám až se oddělí syřenina od syrovátky pak nakrájím nechám 15min.odpočnout a poté metličkou jemně rozbiju sýřeninu nechám do druhého dne v pokojové teplotě vykapat.Druhý den nakrájím a dám do horké vody,ale místo toho aby se sýr spojil a táhnul mě zhrudkovatí do podoby tvarohu. Děkuji za radu a sýru zdar.
František Florián.....to je potom vysoka teplota já už to taky měla ideal je nahřat 75C ale po rostaveni už pouze 60C udržuji to na keramickem šporáku při 5tce ale každy kousek pak přihřívam než roztavy na 6tce pak snižim na 5ku a taham ale ruce mne pálí tyden :)
ja
jano
Přidáno 15. říjen, 12:09 z 88.156.140.***
ahoj.syr daj odkvapkat na 36 hodin a bude dobre.24 hodin je za malo.
Zdravím všechny, kdo se pokouší o pařený sýr a nedaří se. Je v tom jedno tejemství, které se nikde jen tak nepíše. Jediná finta je v tom, začít zpracovávat sýřeninu až tehdy, když je správně vykysaná. Stačí si za pár korun koupit lakmusové papírky na zjištění kyselosti a pomocí nich určit správný okamžik, kdy sýr začít nahřívat. Ideální je kolem 5.5 PH. Dá se to i při troše cviku určit ochutnáním. Pokud je sýřenina ještě sladká, je brzy, když už je cítit dokysela, je pozdě.
Zdravím a souhlasím s panem Ludvikem z 02.února v 11:09-při teplotách v domu cca 20 stupňů i tři dny.Pomáhám si přes noc do igelit sáčku,ale pootevřeného-vykasanou syrovátku vylévám.
Soubory cookies používáme pro správné fungování naší webové stránky a jejích funkcí. Pomocí souborů cookies si také například pamatujeme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pro vás relevanci zobrazovaných reklam, počítáme návštěvu stránek a pamatujeme si vaše nastavení provedená na stránce.
2 odpovědi