Vaříme s tekutým kouřem
Tekutý kouř díky své výrazné aroma promění pokrm na specialitu jako z kuchyně našich prarodičů. Do polévek a omáček stačí přidat jednu malou čajovou lžičku tekutého kouře a hned má chuť, jak s vařeným uzeným masem nebo domácí uzené slaninou.
Základní BBQ omáčka
Na přípravu potřebujeme:
1 velkou cibuli
1 lžíce oleje
200 ml rajčatového protlaku
750 ml rajčatové šťávy
150 ml bílého 4% octa
2 lžíce cukru
1 lžička soli
1 lžička tekutého kouře
1 lžička čerstvě namletého pepře
1 lžíce papriky
½ lžičky cayenského pepře
2 lžíce melasy
75 ml pomerančové šťávy
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce worcesterové omáčky
Na oleji zpěníme cibuli do zlatova, přidáme všechny ostatní suroviny a zvolna provaříme.
Nakonec rozmixujeme a skladujeme v lahvi v chladničce.