Pro aplikaci v domácnostech na výrobu acidofilního mléka.
Acidofilní mlékárenská kultura (na 1 litr mléka)
Lactobacillus Acidophilus (více známý jako Acidophilus) je mnohem účinnější bakterií než Bulgaricus. Je totiž schopen přežít v trávicím systému více než 10 dny. Acidophilus vytváří nepříznivé podmínky pro rozmnožování různých choroboplodných zárodků včetně mikrokoků, klostridií, různých kolibaktérií a plísní. Pomáhá při zpracování mléčných proteinů, aminokyselin a zúčastňuje se na syntéze vitamínů skupiny B. Pomáhá ve střevech udržovat normální bakteriální flóru. Antibiotika užívaná ústně mohou užitečné střevní bakterie zničit, proto se pravidelné podávání acidophilu doporučuje během léčby antibiotiky i po ní.
Acidofilní mlékárenská kultura (sušená) určená pro aplikaci v domácnostech
Návod k přípravě:
Do jednoho litru pasterovaného mléka (záhřev nejméně na 90 ° C, 2-3 min.) Nebo již koupeného trvanlivého mléka vychlazeného na 35-37 ° C vsypeme obsah sáčku z balení na 1 litr a dobře promícháme.
Nádobu umístíme na teplé místo 35-37 ° C po dobu 16-20 hodin (nápoj nelze připravit při teplotě pod 30 ° C!).
Po této době uložíme výrobek na několik hodin do ledničky, čímž dosáhneme jeho optimální konzistenci a chuť.
Složení: sušené mléko, laktóza a kmeny Lactobacillus acidophilus
Skladování a minimální trvanlivost:
Skladování: při 4 ° C
Minimální trvanlivost: vyznačená na obalu
Upozornění: Před konzumací smetanového zákvasu, jogurtu, kefíru, zda acidofilního mléka nezapomeňte z nich oddělit dvě lžičky, které lze využít pro další očkování mléka! Při dodržení hygienických podmínek je možné tímto způsobem dosáhnout několikanásobné přeočkování (5-10x). Pak je třeba opět použít originální kulturu, aby bylo zajištěno správné zastoupení mikroflóry. Při dodržení správného postupu při přípravě a očkování mléka získáte z jednoho balení 10 litrů kvalitního čistého acidofilního mléka bez konzervantů a zdraví škodlivých přísad.
Balení: 1ks