Annato je jedním z nejstarších přírodních potravinářských barviv odvozených ze semen stromu annata Bixa Orellana. Extrakty annato se používají zejména na výrobu margarínu, másla, sýra, jogurtu, zmrzliny a jiných potravinářských výrobků. Annatto barvivo je také známé pod obchodními názvy Rocou nebo Orleans.
Barvivo se používá hlavně při výrobě sýrů, které poskytují stejnou barvu konečného výrobku během celého roku. Během zimy je obsah žlutého pigmentu - karoten v mléce je nižší. V důsledku toho je sýr vyrobený ze "zimního" mléka bledší. Přídavek annatto kompenzuje tento nedostatek.
Dávkování: 1-5 kapek na 10 litrů mléka (podle toho, jakou barvu chcete dosáhnout)
Obsah balení: Přírodní barvivo 250 ml + stříkačka na přesné dávkování
Sýrařské sady Syřidla
|
Doprava Doba expedice Poštovne Možnosti platby |
Jak nakupovat Obchodní podmínky Reklamace Ochrana osobních údajů Kontakty |
Milchema, spol. s r.o. |