Kultura určená pro výrobu kyselého bifi-mléka.

BEAUGEL® BIFIDUS

Kultura určená pro výrobu kyselého bifi-mléka. Kultura obsahuje bakterie mléčného kynutí (BMK) Streptococcus a Bifidobakterie. Hustota výrobku závisí na druhu a kvalitě mléka. Bifidobakterie na rozdíl od laktobacilů a dalších kultur obsažených v jogurtech příznivě ovlivňují kyselost ve střevě a produkují vitamíny B a K. Zvyšují také prokrvení střevní sliznice a zlepšují pohyblivost střeva.
Vhodný k přeočkování 5-10x v závislosti na konkrétních podmínkách výroby. K další kultivaci postačuje odebrat přibližně 1% hotového výrobku k proočkování další várky stejného objemu. Pokud má výrobek po přeočkování výrazně odlišné vlastnosti, je třeba k další výrobě znovu originální kulturu.

Dávkování: celá tuba je určena na 5 litrů mléka. Množství odpovídá přibližně 1 cm na 1 litr mléka.

Balení je vhodné pro domácí výrobu a malou farmářskou výrobu.

Postup výroby: Mléko zahřejte na 72°C po dobu 15 sekund (pasterizace). Následně mléko zchlaďte na 40°C a rozmíchejte (očkovejte) obsah tuby. Mléko nechte stát (kultivovat) při 40°C po dobu 10 hodin. Po kultivaci bifi-mléko uložte do chladničky na 24 hodin, aby se dotvořila jeho konzistence a aby se plně rozvinuly jeho chuťové vlastnosti. Následně je vhodný ke konzumaci. Chuťové vlastnosti lze ovlivnit postupem výroby, především dobou a teplotou při kultivaci. Při výrobě z dávek k přeočkování se doba kultivace zkracuje přibližně na polovinu.

Před plněním očkovaného mléka do nádob, ve kterých bude zrát (například láhve, sklenice) tyto doporučujeme předehřát, aby nedošlo ke zchlazení mléka pod kultivační teplotu. Podobně tak i kultivační prostředí (tj. jogurtovač, troubu). Ochlazení pod kultivační teplotu má vliv na kvalitu výrobku a prodlužuje dobu kultivace. Kultivační časy a teploty mají zásadní vliv na chuť a konzistenci výrobku.

Skladování a trvanlivost: v chladničce +2 - +4°C 6 měsíců, v mrazničce při -18°C 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, například při transportu nebo manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah ampule je nutno chránit před vniknutím vlhkosti.

(vyhrazujeme si právo měnit tyto popisy a specifikace bez předchozího upozornění)
 Informační centrum eshopu

Sýrařské sady                                  Syřidla
Chlorid vápenatý
Mlékárenské kultury                       Bylinky do sýrů
Plachty a tvarožníky
Sýrařské formy                                   Sýrařské vosk                                    Filtry na mléko                                  Ostatní pomůcky  


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedice
Poštovne
Možnosti platby
Jak nakupovat
Obchodní podmínky
Reklamace
Ochrana osobních údajů                      Kontakty                                                                                 

Milchema, spol. s r.o.
Moyzesova 816/101
01701 Považská Bystrica
Slovenská republika
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk

 
Soubory cookies používáme pro správné fungování naší webové stránky a jejích funkcí. Pomocí souborů cookies si také například pamatujeme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pro vás relevanci zobrazovaných reklam, počítáme návštěvu stránek a pamatujeme si vaše nastavení provedená na stránce.