Sušená směs kefírových kultur, jedinečná svým složením a výjimečná tím, že z jednoho sáčku si můžete vyrobit až 5 litrů kvalitního matičního kefíru, který se dá dále přeočkovat až 10-krát. Matiční kefírem se rozumí plnohodnotný kefírový nápoj, který můžete dále přeočkovávat po dobu dobré kondice kultury, tzn. pokud vyrábíte kefír stejné kvality / kyselosti a hustoty /.
Přestože má kefír nakyslou chuť, svým účinkem odkyseluje organismus, neboť vyvolává zásaditou reakci organismu. Zamezuje hromadění a hnití potravy ve střevech, udržuje rovnováhu střevní flóry, podporuje pohyby střev (střevní peristaltiku) a tím zajišťuje i pravidelné vyprazdňování stolice. Zabraňuje patologickému přemnožení mikroorganismů (bakterií, kvasinek a virů) v trávicím traktu a tím posiluje naši imunitu stimulací imunitního systému.
Na co všechno kefír příznivě působí a jaké onemocnění dokáže jeho pravidelné pití léčit? Jsou to zejména nervová onemocnění, onemocnění dýchacích cest, onemocnění žlučníku, jater, ledvin, žaludeční a střevní onemocnění, průjmy, zácpy, kožní onemocnění, plísně (mykózy), candida (kvasinky), srdečně cévní onemocnění, no prostě je celá řada onemocnění , jejichž průběh se pitím kefíru zmírní, nebo se zcela vyléčí a to právě díky pobídkového účinku kefíru na imunitní systém organismu. Vždyť pokud má člověk imunitní systém v dobrém a zdravém stavu, tak si pak organismus dokáže hravě poradit is řadou již vzniklých onemocnění a dokonce může zabránit jejich samotnému vzniku. Rovněž velmi mnoho nemocí má svůj počátek v špatném trávení a vyprazdňování. Proto, pokud zajistíme organismu správné trávení a pravidelné vyprazdňování, pokud nedáme škodlivým látkám šanci, aby se v nás hromadily a rozkládaly se, předejdeme tak mnoha nemocem.
Návod k přípravě:
Složení: Lactococcus lactis, Lactcoccus diacetylactis, Lactococcus Cremorne, Leuconostoc Cremorne, Lactobacillus kefyr, Candida kefyr, Saccharomyces unisporus. Obdobné složení kultur jako v Tibetské kefírové houbě.
Skladování: Neotevřené kapsy skladujeme při teplotě 0 až 10 ° C po dobu jednoho roku od data plnění / vyznačený na obalu /
Upozornění: Před konzumací kefíru nezapomeňte z něj oddělit 5 až 10% , využijete ho na další očkování mléka! Při dodržení hygienických podmínek je možné tímto způsobem dosáhnout několikanásobné přeočkování (5-10x). Pak je třeba opět použít originální kulturu, aby bylo zajištěno správné zastoupení mikroflóry. Při dodržení správného postupu při přípravě a očkování mléka získáte z jednoho balení 10 až 50 litrů kvalitního čistého kefíru bez konzervantů a zdraví škodlivých přísad.
Balení: sáček 1g
Sýrařské sady Syřidla
|
Doprava Doba expedice Poštovne Možnosti platby |
Jak nakupovat Obchodní podmínky Reklamace Ochrana osobních údajů Kontakty |
Milchema, spol. s r.o. |