Bulharský jogurt - původní mlékárenská kultura z Bulharska

Video o bulharském jogurte:
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1096911352-objektiv/206411030401022


Jogurt řeckého typu

Kultury pro přípravu jogurtu řeckého typu na domácí použití, 1 sáček pro

1-5L mléka s 10 opakováními.

Obsah:

Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Lactobacillus delbrueckii sp.bulgaricus,

Streptococcus salivarius sp. Thermophilus. Kmeny jsou použité  z přírodních

zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.

Balení:

1 sáček  pro zpracování 1-5l mléka.

Návod:

1 -5l mléka se uvaří, nechá se 30minut odstát. Pak se zchladí na  42 - 45°C,

potom přidáme 1sáček kultur a důkladně  se promíchá, až se kultury rozpustí.

Mléko se rozleje do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 45°C po dobu

8-10h, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby přikryjí izolačním

materiálem (deka,termo taška). Po 8-10h se nádoby uloží do lednice. Po

zchlazení na 10°C je vhodné ke konzumaci. Z hotového jogurtu oddělíte  část,

kterou použijete na další zakvašení, 1- 2 polévkové lžíce na 1l mléka.Když

mléko je připravené, dle předchozího návodu. V tomto případě se fermentace

krátí na 3 - 5h. Čím delší doba zrání tím prokysanější jogurt. Kvalita

jogurtu závisí na kvalitě mléka. Pokud nejste spokojeni s výsledkem výrobků

zkuste jiné mléko. Video návod na eshopu.
 

DŮLEŽITÉ JE DODRŽOVAT NÁVOD A POUŽÍVAT PŘESNÝ TEPLOMĚR, NEJLÉPE MLÉKÁRENSKÝ,  KTERÝ JE URČEN PŘÍMO NA VÝROBU MLÉČNÝCH PRODUKTŮ. MLÉKÁRENSKÝ TEPLOMĚR MÁME V NABÍDCE NA ESHOPU.

(vyhrazujeme si právo měnit tyto popisy a specifikace bez předchozího upozornění)
 Informační centrum eshopu

Sýrařské sady                                  Syřidla
Chlorid vápenatý
Mlékárenské kultury                       Bylinky do sýrů
Plachty a tvarožníky
Sýrařské formy                                   Sýrařské vosk                                    Filtry na mléko                                  Ostatní pomůcky  


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedice
Poštovne
Možnosti platby
Jak nakupovat
Obchodní podmínky
Reklamace
Ochrana osobních údajů                      Kontakty                                                                                 

Milchema, spol. s r.o.
Moyzesova 816/101
01701 Považská Bystrica
Slovenská republika
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk

 
Soubory cookies používáme pro správné fungování naší webové stránky a jejích funkcí. Pomocí souborů cookies si také například pamatujeme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pro vás relevanci zobrazovaných reklam, počítáme návštěvu stránek a pamatujeme si vaše nastavení provedená na stránce.