Na výrobu jogurtov a jogurtových mliek. Vhodné pre farmársku výrobu.
Jogurtová mlékárenská kultura (na 50 litrů mléka)
Kyselé mléko s živými mikroby, tedy jogurt, patří k legendárním potravinám. Lidé už po staletí používali jogurt k léčbě průjmů a jiných střevních onemocnění. Na základě experimentů překonal jogurt ukázkový nástup do moderní lidové medicíny.
Jogurt se v 20. století důkladně vědecky zkoumal. Zjistilo se, že jde o mnohostrannúterapeutickú látku. Velký podíl užitku spočívá v rozsáhlých aktivitách ovlivňujících trávicí trakt.
Za své skvělé vlastnosti vděčí skupině přirozených bakterií zvaných LAKTOBACILY, které se starají o kynutí. Tím dodávají jogurtem nakyslou chuť. Jeho terapeutické vlastnosti závisí především od jednotlivých typů bakterií. Jogurt působí hned v několika sférách:
JAK LÉK proti průjmu
JAK PŘIROZENÉ Antibiotikum
JAK PROSTŘEDEK PROTI RAKOVINĚ
JAK žaludečními BALZÁM
"Zdroj: Červena, D. Červeny, K.: Léčba výživou. Martin 2002, str. 165 - 166".
Lactobacillus Bulgaricus je bakterie, která se nachází v kyselém mléce. Trvale je přítomna i v trávicím traktu lidí, kteří pravidelně konzumují značné množství kyselého mlieka.Výskumy dokázali, že tito lidé jsou zdravější a dožívají se nadprůměrného věku.
Jogurtová mlékárenská kultura (sušená) určená pro přímou aplikaci
Návod na přípravu: kulturu přidáme do pasterizovaného mléka a kultivujeme 3-5 hodin při teplotě 40 až 35 ° C nebo 16-20 hodin při teplotě 33 až 35 ° C
Složení: mléko, sušené mléko, laktóza, mikrobiální kmeny - delbrueckii subsp., Bulgaricus, Str. thermophilus
Skladování a minimální trvanlivost:
Skladování: při 4 ° C
Minimální trvanlivost: vyznačená na obalu
Balení: 1 ks