KAPPA 3 kultura pro sýry s oky typu ementál, Leerdamer 50-100 litrů mléka
Směs termofilních a propionové bakterií pro lisované a dohrievané typické Švýcarské sýry s oky s oříškovou chutí typu ementál, Leerdamer, Jarls Berg apod.
Složení:
Dávkování:
Kultury jsou velmi účinné, podle našich zkušeností je často možné dávkování snížit až na polovinu. Předávkování může být i důvodem nekvalitního výrobku. Kultura je určena k přímé aplikaci do 50-100 litrů mléka při dohřívání na 48-53 ° C. U sýrů dohřívání do 48 ° C je např. Leerdamer je třeba zvýšit dávku 3-4 krát. Kulturu přidáváme do mléka zahřátého min. na 30 ° C a necháme dozrát 30-60 minut. Potom aplikujeme syřidlo. Kultura je velmi účinná, podle našich zkušeností je možné snížit dávkování na poloviční množství.
Podmínky pro tvorbu ok v sýru:
1. po nasolení uskladněte sýr při teplotě 10-12 ° C po dobu 4-6 týdnů
2. následně uskladněte sýr do zrajícího prostoru o teplotě 22-24 ° C při nízké vlhkosti vzduchu, která příznivě působí na tvorbu plynů
a vznik ok v sýru.
Kultura je balena v ampuli a může se z ní odebírat potřebné množství při menším objemu zpracovaného mléka.
Skladování a doba trvanlivosti:
Doporučuje se kulturu skladovat při teplotě -18 ° C kde je garantována minimální trvanlivost 2 roky od data plnění, který je uveden na obalu. Krátkodobá expozice kultury během transportu má minimální vliv na kvalitu kultury.
Balení: 1 ampulka
Sýrařské sady Syřidla
|
Doprava Doba expedice Poštovne Možnosti platby |
Jak nakupovat Obchodní podmínky Reklamace Ochrana osobních údajů Kontakty |
Milchema, spol. s r.o. |