Yogourmet® je přední značka domácí výroby jogurtu a kefíru od roku 1983 založená kanaďanem Lyo-San Inc.. Jogourmet je rodinná společnost, která byla průkopníkem lyofilizace mléčných kultur.
Kefírová mlékárenská kultura (sušená) určená pro aplikaci v domácnostech
Návod na přípravu:
Čerstvé mléko (1 litr) zahřejeme nejméně na 82°C, nebo přivedeme k varu. Následně vychladíme na 23-25 ° C a přidáme obsah sáčku z balení na 1 litr a dobře promícháme.
Naočkované mléko nalijte do čisté vzduchotěsné nádoby. Zavřete víko a nechte stát při pokojové teplotě, dokud se nevytvoří kefír (přibližně 24 hodin). Potom uložíme nádobu na cca 8 hodin. do chladničky, čímž dosáhneme jeho optimální konzistence a chuti.
Složení: Lactobacillus acidophilus, Lactococcus lactis, Lactococcus cremoris, Lactococcus diacetylactis, Saccharomyces cerevisiae, Kluyveromyces lactis, Maltodextrin, obsahuje mléko
Skladování a minimální trvanlivost:
Skladování: při 4°C
Minimální trvanlivost: vyznačená na obalu
Upozornění: Před konzumací smetanového zákvasu, jogurtu, kefíru či acidofilního mléka nezapomeňte z nich oddělit dvě lžičky, které lze využít k dalšímu očkování mléka! Při dodržení hygienických podmínek lze tímto způsobem dosáhnout několikanásobného přeočkování (5-10x). Potom je třeba opět použít originální kulturu, aby bylo zajištěno správné zastoupení mikroflóry. Při dodržení správného postupu při přípravě a očkování mléka získáte z jednoho balení 10 litrů kvalitního čistého jogurtu bez konzervantů a zdraví škodlivých přísad.
Balení: 1 ks
Sýrařské sady Syřidla
|
Doprava Doba expedice Poštovne Možnosti platby |
Jak nakupovat Obchodní podmínky Reklamace Ochrana osobních údajů Kontakty |
Milchema, spol. s r.o. |