LAMBDA 3 jogurtová na 10 litrů jogurtu/ na sýr z 50-100 litrů mléka
Termofilní mlékárenská kultura v lyofilizované (mrazem vysušené) určená k přímému očkování do mléka. Je možné použít pro všechny druhy mléka. Zastoupené kmeny jsou příznivé pro výrobu jogurtu z ovčího mléka. Chuť a konzistence jogurtu je závislá především na teplotě a délce zrání. Tím ovlivníte přípravu jogurtu a můžete nalézt vhodný způsob přípravy, který vyhovuje vašim požadavkům.
Vhodná také pro výrobu měkkých, polotvrdých i tvrdých sýrů, při jejichž výrobě je použití termofilní kultury vhodné. Dále je možno ji využít při výrobě tažených sýrů.
Výrobní teplota pro jogurt 42-43°C. Doba kultivace 4,5-5 hodin pro získání pevného jogurtu. Vždy je třeba brát ohled na postup výroby.
Optimální teplota mléka při očkování pro výrobu sýrů 30-37°C.
Složení kultury: Lactobacillus (LB), Streptococcus Thermophilus (ST)
Dávkování:
pro výrobu jogurtu 1 ampule na 10 litrů mléka
pro výrobu sýrů 1 ampule k přímému očkování 50-100 litrů mléka
Skladování a doba trvanlivosti:
Doporučené skladování je při -18°C, kdy je garantována trvanlivost 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, například při transportu nebo manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah ampule je nutno chránit před vniknutím vlhkosti.
Balení: 1 ampule
Sýrařské sady Syřidla
|
Doprava Doba expedice Poštovne Možnosti platby |
Jak nakupovat Obchodní podmínky Reklamace Ochrana osobních údajů Kontakty |
Milchema, spol. s r.o. |