Na výrobu plísňového sýra typu NIVA s modrozelenou plísní uvnitř.
Penicillium roqueforti
Penicillium roqueforti / sušená kultura / slouží k výrobě plísňového sýra typu niva s plísní uvnitř těsta. Postup výroby je podobný jako u tradiční hrudky. Rozdíl je v přidání kultury a způsobu zpracování sýřeniny. Také je nutné mléko před sýřením očkovat smetanovou kulturou. Výroba sýra se dá zvládnout i v domácích podmínkách bez nutnosti speciálního vybavení a znalostí. Stačí jen dodržet návod na výrobu, který je súčasľou balení.
Složení: sušené mléko, kmeny Penicillium roqueforti
Specifikace:
- Dávkování: obsah balení na 50-100 litrů mléka / z ampulky si odsypete jen tolik, kolik potřebujete /
- Skladování: při -18 ° C
- Minimální trvanlivost a datum výroby: vyznačené na obalu
- Doba použitelnosti - při skladovací teplotě -18 ° C 24 měsíců / při skladovací teplotě + 10 ° C 3 měsíce od data výroby.
Obsah balení:
Penicillium roqueforti
Návod na výrobu plísňového sýra roqueforti
Balení: 1 ampulka