Zmes mliekarenských probiotických kultúr.
Balenie: 1 ks

Probiotická kultura (na 1 litr mléka)

Denně je náš organismus vystavován stresovým faktorům / negativní vliv životního prostředí, hektický životní styl, nevhodná skladba stravy ... /. Dlouhodobé zanedbávání zdravé výživy může vést k vážným zdravotním komplikacím. Prevencí vůči některým vážným, zejména civilizačním onemocněním je dostatečná a pravidelná konzumace stravy s obsahem Bifidobacterium sp., Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus bakterií.

Jedinečná směs probiotických bakterií Bifidobacterium sp., Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus   brzdí růst škodlivých hnilobných mikroorganismů v trávicím traktu, zlepšují střevní peristaltiku, podílejí se na tvorbě některých vitaminů skupiny B, vitaminu K. Mají schopnost imunomodulace, produkují přirozené antibakteriální látky k potlačení patogenů, čímž se podílejí na eliminování nežádoucích toxických metabolitů způsobujících karcinogenní onemocnění střev. Produkují kyselinu mléčnou, která snižuje pH střev a vytváří prostředí nevhodné pro nežádoucí bakterie a kvasinky, současně toto prostředí umožňuje lepší konverzi živin. Aplikace je důležitá po léčbě antibiotiky.

Návod k přípravě:

Do 1 litru pasterovaného mléka / záhřev nejméně na 90 ° C, 2-3 minuty / nebo již koupeného trvanlivého mléka zahřátého na teplotu 38 ° C vsypeme obsah jednoho sáčku a dobře promícháme. Naočkováno mléko necháme odležet při teplotě 35-37 ° C po dobu 16-20 hodin. Pokud je teplota vyšší, je třeba zkrátit dobu na 8-10 hodin do vysrážení mléka. V případě nižší teploty necháme mléko odležet až 24 hodin.  Nápoj nelze připravit při teplotě pod 30 ° C!  Po odležení uskladníme nápoj do chladničky na 12 hodin, čímž dosáhneme jeho optimální konzistenci a chuť.

Pokud kyselo-mléčný nápoj s kulturou připravujeme v jogurtovači, je třeba se řídit pokyny výrobce pro přípravu acidofilního mléka!

Kulturu nelze vícenásobně přeočkovávat, protože po přeočkování by už mléko neobsahovalo požadované počty probiotických mikroorganismů.

Složení:  sušené mléko, Bifidobacterium sp., Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus

Skladování a minimální trvanlivost:

  • Skladování:  při 4 ° C
  • Minimální trvanlivost:  vyznačená  na obalu

Pro pokrytí  dostatečné dávky zdravé střevní mikroflóry postačuje  denní konzumace 1,5 až 2,5 dcl kyselomléčných nápoje  . Pro úpravu střevní mikroflóry se doporučuje minimální délka konzumace tohoto nápoje  po dobu 2 týdnů.

Balení:  1ks

(vyhrazujeme si právo měnit tyto popisy a specifikace bez předchozího upozornění)
 Informační centrum eshopu

Sýrařské sady                                  Syřidla
Chlorid vápenatý
Mlékárenské kultury                       Bylinky do sýrů
Plachty a tvarožníky
Sýrařské formy                                   Sýrařské vosk                                    Filtry na mléko                                  Ostatní pomůcky  


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedice
Poštovne
Možnosti platby
Jak nakupovat
Obchodní podmínky
Reklamace
Ochrana osobních údajů                      Kontakty                                                                                 

Milchema, spol. s r.o.
Moyzesova 816/101
01701 Považská Bystrica
Slovenská republika
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk

 
Soubory cookies používáme pro správné fungování naší webové stránky a jejích funkcí. Pomocí souborů cookies si také například pamatujeme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pro vás relevanci zobrazovaných reklam, počítáme návštěvu stránek a pamatujeme si vaše nastavení provedená na stránce.