Denně je náš organismus vystavován stresovým faktorům / negativní vliv životního prostředí, hektický životní styl, nevhodná skladba stravy ... /. Dlouhodobé zanedbávání zdravé výživy může vést k vážným zdravotním komplikacím. Prevencí vůči některým vážným, zejména civilizačním onemocněním je dostatečná a pravidelná konzumace stravy s obsahem Bifidobacterium sp., Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus bakterií.
Jedinečná směs probiotických bakterií Bifidobacterium sp., Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus brzdí růst škodlivých hnilobných mikroorganismů v trávicím traktu, zlepšují střevní peristaltiku, podílejí se na tvorbě některých vitaminů skupiny B, vitaminu K. Mají schopnost imunomodulace, produkují přirozené antibakteriální látky k potlačení patogenů, čímž se podílejí na eliminování nežádoucích toxických metabolitů způsobujících karcinogenní onemocnění střev. Produkují kyselinu mléčnou, která snižuje pH střev a vytváří prostředí nevhodné pro nežádoucí bakterie a kvasinky, současně toto prostředí umožňuje lepší konverzi živin. Aplikace je důležitá po léčbě antibiotiky.
Návod k přípravě:
Do 1 litru pasterovaného mléka / záhřev nejméně na 90 ° C, 2-3 minuty / nebo již koupeného trvanlivého mléka zahřátého na teplotu 38 ° C vsypeme obsah jednoho sáčku a dobře promícháme. Naočkováno mléko necháme odležet při teplotě 35-37 ° C po dobu 16-20 hodin. Pokud je teplota vyšší, je třeba zkrátit dobu na 8-10 hodin do vysrážení mléka. V případě nižší teploty necháme mléko odležet až 24 hodin. Nápoj nelze připravit při teplotě pod 30 ° C! Po odležení uskladníme nápoj do chladničky na 12 hodin, čímž dosáhneme jeho optimální konzistenci a chuť.
Pokud kyselo-mléčný nápoj s kulturou připravujeme v jogurtovači, je třeba se řídit pokyny výrobce pro přípravu acidofilního mléka!
Kulturu nelze vícenásobně přeočkovávat, protože po přeočkování by už mléko neobsahovalo požadované počty probiotických mikroorganismů.
Složení: sušené mléko, Bifidobacterium sp., Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus
Skladování a minimální trvanlivost:
Pro pokrytí dostatečné dávky zdravé střevní mikroflóry postačuje denní konzumace 1,5 až 2,5 dcl kyselomléčných nápoje . Pro úpravu střevní mikroflóry se doporučuje minimální délka konzumace tohoto nápoje po dobu 2 týdnů.
Balení: 1ks
Sýrařské sady Syřidla
|
Doprava Doba expedice Poštovne Možnosti platby |
Jak nakupovat Obchodní podmínky Reklamace Ochrana osobních údajů Kontakty |
Milchema, spol. s r.o. |