Propionová kultura IOTA-2 s velmi nízkou tvorbou ok
Propionová kultura netvořící děrování (oka) nebo jen velmi malé. Naopak, produkuje větší množství aromatických látek a zajišťuje kvalitní prozrávání bílkovin. Zanechává příjemné typické oříškové aroma. Je možné ji použít při výrobě menších sýrů, kde oka nejsou vhodná. Propionová kultura není startovací kultura a je nutno ji použít ve spojení s kulturou, která zajistí vhodné podmínky pro kynutí a následně pro rozvoj propionových bakterií.
Kulturu přidáváme do mléka při výrobě lisovaných sýrů, abychom docílili pěkné žluté barvy uvnitř sýra. Propionové kmeny jsou odolné vůči teplotám do 53°C mají nízkou aktivitu pod 8°C. Neprosperují při vysokém podílu soli.
Složení: vybrané propionové kmeny neprodukující plyny
Dávkování: kultura se přidává před sýřením přímo do mléka velmi dobře se rozpouští se smetanovou nebo jogurtovou kulturou, podle typu sýra v množství 1 ampule na 50 - 100 litrů mléka. Kultury jsou velmi účinné, podle našich zkušeností je často možné dávkování snížit až na polovinu. Předávkování může být i důvodem nekvalitního výrobku.
Jedná se o mrazem vysušený prášek, balený v praktické plastové ampulce, která umožňuje opakované uzavírání a postupné odebírání částečného množství kultury při zpracovávání menšího množství mléka. Je možné dávkovat kulturu přímo do mléka,
Skladování a min. trvanlivost: při 10°C 3 měsíce a při -18°C 2 roky
Balení: 1 ampule
Sýrařské sady Syřidla
|
Doprava Doba expedice Poštovne Možnosti platby |
Jak nakupovat Obchodní podmínky Reklamace Ochrana osobních údajů Kontakty |
Milchema, spol. s r.o. |