Sigma 63 - mazová kultura - Brevibacterium Linens na 100 l mléka
V lyofilizované (mrazem vysušené) formě je určena k přímému očkován do mléka nebo k rosení sýrů.
Doplňková kultura dotvářející chuťové vlastnosti sýra, vzhled a vůni. Je nutné ji použít v kombinaci se zaočkujúcimi mezofilních či termofilních kulturami. Pro dotvoření chuti je možné ji kombinovat s některými vybranými kvasinkami.
Pro rozstřikování na sýry se kultura rozpustí v 1% solném sterilním roztoku, který by měl být použit do 6 hodin od přípravy. Mazový povrch se dále přenáší dotykem, pro další množení je ho třeba na sýrech roztírat.
Dávkování: pro přímé očkování na 100 litrů mléka.
Dávkování a použití kultury je třeba přizpůsobit vlastním požadavkům na výsledný sýr s ohledem na prostředí a místní podmínky zrání. Brevibacterium Linens se u nás vyskytuje i přirozeně v prostředí, někdy je možné ho jen podpořit. Předávkování může být i důvodem nekvalitního výrobku. Kulturu dávkujeme podle konkrétních výrobních podmínek a požadované intenzity přezrávání.
Je to mrazem vysušený prášek, balený v plastové ampuli. Kulturu lze dávkovat přímo do mléka, velmi dobře se rozpouští.
Skladování a doba trvanlivosti:
Doporučené skladování je při -18 ° C, kdy je garantována trvanlivost 2 roky od data plnění, který je uveden na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, například při transportu nebo manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah ampule je nutné chránit před vniknutím vlhkosti.
Balení: 1 ampulka
Sýrařské sady Syřidla
|
Doprava Doba expedice Poštovne Možnosti platby |
Jak nakupovat Obchodní podmínky Reklamace Ochrana osobních údajů Kontakty |
Milchema, spol. s r.o. |