Bílá plíseň na sýrech typu Camembert a Hermelín vysoký porost, rychlé, intenzivní zrání.

Sigma 75 - rychlé prozrávání - Penicillium Candidum

Kmeny vhodné pro měkké sýry, srážené syřidlem a na povrch polotvrdých sýrů při tvorbě kůrky, například sýry typu Tomme. Jedná se o čistou plíseň bez startovací kultury. Pro sýry typu Camembert je vhodné použít jako startovací kulturu IOTA Ca, která obsahuje směs kultur zajišťující typickou chuť těchto sýrů. Pro rosení lze tyto plísně namíchat do roztoku. Penicillium Candidum lze použít samostatně nebo spolu s Geotrichum Candidum, která zvyšuje pevnost kůrky a zvyšuje ochranu před kontaminací modrými a zelenými plísněmi a černou plísní Mucor.

Dávkování: pro přímé očkování na 50-100 litrů mléka.

Použití: zaočkujte přímo do mléka před přidáním syřidla nebo rozprašujte na povrch sýra před formováním a dále před a po každém otočení. Při rosení zřeďte ve sterilní nechlorované vodě s přídavkem soli 5-8g/litr vody.

Je to mrazem vysušený prášek, balený v plastové ampuli. Kulturu lze dávkovat přímo do mléka, velmi dobře se rozpouští. Kultury jsou velmi účinné, často lze dávkování snížit až na polovinu. Předávkování může být i důvodem nekvalitního výrobku.

Skladování a doba trvanlivosti:

Doporučené skladování je při -18°C, kdy je garantována trvanlivost 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, například při transportu nebo manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah ampule je nutno chránit před vniknutím vlhkosti.

Balení: 1 ampule

(vyhrazujeme si právo měnit tyto popisy a specifikace bez předchozího upozornění)
 Informační centrum eshopu

Sýrařské sady                                  Syřidla
Chlorid vápenatý
Mlékárenské kultury                       Bylinky do sýrů
Plachty a tvarožníky
Sýrařské formy                                   Sýrařské vosk                                    Filtry na mléko                                  Ostatní pomůcky  


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedice
Poštovne
Možnosti platby
Jak nakupovat
Obchodní podmínky
Reklamace
Ochrana osobních údajů                      Kontakty                                                                                 

Milchema, spol. s r.o.
Moyzesova 816/101
01701 Považská Bystrica
Slovenská republika
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk

 
Soubory cookies používáme pro správné fungování naší webové stránky a jejích funkcí. Pomocí souborů cookies si také například pamatujeme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pro vás relevanci zobrazovaných reklam, počítáme návštěvu stránek a pamatujeme si vaše nastavení provedená na stránce.