CHY-max® Plus, 100 ml
Syřidlo řady CHY-MAX M tvoří 100% čistý chymosin mikrobiálního původu vyráběný fermentací Aspergillus niger var. awamori, tedy neživočišné. Tento typ chymozinu je totožný se strukturou, vyrobenou z telecích žaludků a poskytuje stejný výkon jako čisté telecí syřidlo (z hlediska enzymatické aktivity).
S ohledem na dávkování je vhodné pro zpracování i malého množství mléka.
Syřidlo má velmi malou proteolytickou aktivitu, což má příznivý vliv na průběh zrání, minimální riziko hořkosti a lámavosti sýrů. Má velmi dobrou srážející schopnost. Sýřenina je pevná bez vyšší míry sýrařské prachu v syrovátce.
Je vhodné pro výrobu jakéhokoliv typu sýra: tvrdých, polotvrdých, měkkých, plísňových a nízkotučných sýrů.
Schváleno jako Košer, Košer pro Pesach, Halal a vegetarián, GMO free.
Specifikace
Dávkování - 1,5 ml na 10 litrů mléka
Pro správné určení dávkování je třeba udělat test síly a dávky syřidla na konkrétní mléko
* Při dodržení skladovacích podmínek je minimální trvanlivost syřidla nejméně 12 měsíců od data výroby. Po uplynutí této doby je syřidlo stále použitelné, jen ztrácí na síle a proto je třeba zvýšit doporučené dávkování
Vliv na minimální trvanlivost syřidel má i teplota skladování a manipulace. Je třeba rozlišovat tyto teploty. Syřidlo není potravina, ale přídatná látka do potravin, krátkodobá expozice syřidla během transportu i při vyšších venkovních teplotách v letním období má jen nepatrný vliv na jeho minimální trvanlivost.
Obsah balení:
Syřidlo CHY-MAX Plus 100 ml
Postup na výrobu hrudkového sýra v domácích podmínkách
Balení: 100 ml
Sýrařské sady Syřidla
|
Doprava Doba expedice Poštovne Možnosti platby |
Jak nakupovat Obchodní podmínky Reklamace Ochrana osobních údajů Kontakty |
Milchema, spol. s r.o. |