KAPPA 1 - speciální směs kultur
Určeno pro dohřívání lisované sýry typu Gruyère, Tomme nebo Gouda. Možná i pro sýry typu Mozzarella nebo Reblochon.
Složení kultury:
- 70% Streptococcus thermophilus
- 20% Lactobacillus delbrueckii a Lactobacillus helveticus
- 10% Lactococcus lactis
Vhodná teplota pro očkování je 30°C. Doba zrání v mléce 30 - 60 minut.
Velikost balení - DL3,5 - doporučeno k přímému proočkování 100 - 300l mléka
Kultury jsou velmi účinné, podle našich zkušeností je často možné dávkování snížit až na polovinu. Předávkování může být i důvodem nekvalitního výrobku. Jedná se o mrazem vysušený prášek, balený v praktické plastové ampuli, která umožňuje opakované
uzavírání a postupné odebírání částečného množství kultury při zpracování menšího množství mléka, než na kolik je balení určeno. Je možné dávkovat kulturu přímo do mléka, velmi dobře se rozpouští.
Skladování a doba trvanlivosti:
Doporučené skladování je při -18°C kdy garantovaná trvanlivost je 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, například. při transportu nebo při manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost kultury a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah balení je nutno chránit před vniknutím vlhkosti.
Balení: 1 ampule
Sýrařské sady Syřidla
|
Doprava Doba expedice Poštovne Možnosti platby |
Jak nakupovat Obchodní podmínky Reklamace Ochrana osobních údajů Kontakty |
Milchema, spol. s r.o. |