Specifikace a použití: Chlorid vápenatý hraje velkou roli v procesu koagulace a tvorby sraženin. Chlorid vápenatý se primárně přidává na optimalizaci procesu výroby sýra a na kompenzaci kolísání obsahu vápníku v mléce způsobeného sezónními faktory. Nasycený roztok potravinářského chloridu vápenatého napomáhá lepšímu srážení mléka, zvyšuje kvalitu a výtěžnost sýřeniny, snižuje spotřebu syřidla zlepšuje pevnost a konzistenci sýřeniny.
Pokud používáte kozí mléko na výrobu sýrů, zejména při výrobě tvrdých sýrů nebo tvarohu, přidáním CaCI2 získáte pevnější strukturu výrobku, protože kozí mléko prochází přirozeným homogenizačního procesem v těle zvířete a bez CaCI2 může vytvářet sýr nebo tvaroh, který je příliš slabý a křehký.
Dávkování:
1-2 g chloridu vápenatého na 10 litrů mléka po rozpuštění v 50 ml teplé vody. Chlorid vápenatý se přidá před přidáním jakýchkoli bakteriálních kultur a syřidla.
Pokud chceme raději používat roztok chloridu vápenatého, 500 g granulí dáme do nádoby o objemu 1 litr, zalijeme do plna pitnou vodou a necháme za stálého míchání rozpustit. Vzniklý roztok dávkujeme 2-3-ml na 10 litrů mléka.
Složení:
Balení: 1 ks / 500g
Sýrařské sady Syřidla
|
Doprava Doba expedice Poštovne Možnosti platby |
Jak nakupovat Obchodní podmínky Reklamace Ochrana osobních údajů Kontakty |
Milchema, spol. s r.o. |