Lipáza je enzym štěpící nenasycené mastné kyseliny. Jejím úkolem je uvolnění krátkých a středních řetězců mastných kyselin, které jsou zodpovědné za charakteristickou chuť sýrů. Jde o čistý přírodní produkt. Jehněčí lipáza je extrahována z jehněčích slinných žláz. Je to komplex minimálně šesti enzymů, které štěpí nenasycené mastné kyseliny, čímž dodávají sýrem charakteristickou chuť. Neobsahují enzym s proteologickou aktivitou. Použitím jehněčí lipázy má sýr typickou jemně kořeněnou chuť a příjemnou vůni. Je možné ji použít i do kravského nejen ovčího mléka. V mlékárenském průmyslu se používá na výrobu středně a dlouho zrajících sýrů, aby se urychlilo jejich zrání a zlepšila aroma.
Výhody používání lipázy:
obohacuje chuť mléčných výrobků
snižuje náklady výrobního procesu, zkrácením doby potřebné k dosažení zralosti produktů
poskytuje lepší buket, který je odolnější a dodává individuálnější "popis" sýra
jedná se o "přirozený" zdroj chuti
Dávkování a aplikace:
Dávkování je ovlivněno složením a kvalitou mléka. Množství použité lipázy závisí na výsledku, který chcete dosáhnout -Sladké, střední nebo výrazná chuť.
Doporučené dávkování je 7-15g / 100 l mléka v závislosti na požadované výsledné chuti (mírná až silná aroma). V menších množstvích je vhodná pro sýr feta - 2g na 100 litrů mléka, zakysaná smetana 1-2,5 g na 100 litrů mléka.
Množství je také závislé na obsahu tuku v mléce, teplotě dohřívání, pH a teplotě sýrů při lisování.
Potřebné množství lipázy je třeba rozpustit v dostatečném množství studené vody a pak přidat do mléka před dávkováním syřidla a kultur.
Skladování a doba trvanlivosti:
Skladování při teplotě -18 ° C. Krátkodobá expozice kultury během transportu má minimální vliv na kvalitu kultury. Doba trvanlivosti je vyznačena na obalu.
Země původu: Itálie
Balení: 1 ampulka
Sýrařské sady Syřidla
|
Doprava Doba expedice Poštovne Možnosti platby |
Jak nakupovat Obchodní podmínky Reklamace Ochrana osobních údajů Kontakty |
Milchema, spol. s r.o. |