Sada slouží pro domácí výrobu plísňového sýra typu hermelín s plísní na povrchu. Postup výroby je téměř stejný jako u tradiční hrudky. Rozdíl je pouze v přidání kultury a způsobu zrání sýra. Také je nutné mléko před sýřením očkovat smetanovou kulturou. Výroba sýra se dá bez problémů zvládnout v domácích podmínkách bez nutnosti speciálního vybavení a znalostí. Stačí jen dodržet návod na výrobu, který je súčasľou balení a máte doma kopu kvalitního sýra.
Kultura se přidává do mléka před sýřením současně se smetanovou kulturou. Vytváří uvnitř sýra během zrání typickou strukturu žluté barvy a konzistence pro Camembertské sýry.
Složení: Lct.Lactis + Cremorne, Lct.Diacetilactis, Leuc.Cremoris, S.Thermophilus, Lct.Paracasei, Hafnia alveolů kmen 2472, Kluyveromyces Lactis, Candida validovat, Brévibacteriums Linens, Corynebacterium flavescens, Staphylococcos Carnosus, sušené mléko.
Specifikace:
Kultura se přidává do mléka před sýřením současně se smetanovou a Camembertskou kulturou IOTA. Vytváří na povrchu sýra během zrání typickou bílou plíseň pro Camembertské sýry.
Složení: Sigma 93 Camembert - Směs kultur Penicillium candidum, Geotrichum candidum a kvasinky Debaryomyces zajistí bílou plíseň, jemnou kůrku, středně intenzivní zrání a kvalitní ochranu sýra. Geutrichum candidum - vybrané kmeny jsou poměrně bílé s dobrou odolností vůči soli. jejich prozrávací účinek je nízký, ale dobře odkyselí povrch sýra a přispívá k rozvinutí vůní. připraví vhodné prostředí pro růst Camembertské plísně Penicillium candidum. Toto ještě může být posíleny přítomností kvasinky Debaryomyces. Penicillium candidum - vybrané kmeny jsou rychlé v rozkladu bílkovin a se středním rozkladem tuků. Obvykle mohutný růst Camembertské plísně je mírně omezen přítomností Geotricha. vhodné pro postupné zrání v papíru, tedy po zabalení, případně distribuci.
Specifikace:
Obsah balení v sadě:
Na závěr jedna praktická rada pro domácí zpracovatele: výrobce práškových mražených kultur nedoporučuje dělení kultur na menší množství a při jejich dělení negarantuje požadovaný výsledek. Kultura na 50 litrů mléka se má použít pro zpracování 50-ti litrů mléka, kultura na 100 litrů mléka se má použít pro zpracování 100 litrů mléka atd ... Je to tím, že kultury nemusí být rovnoměrně obsaženy v obsahu ampule a může se stát , že po oddělení menší dávky nebude v ní správná hustota mikrobiálních kmenů.
Ne každý má podmínky pro zpracování takových větších množství mléka i v domácích podmínkách, proto zpracovatelé mléka v Nizozemsku přišli s dobrým nápadem, jak zajistit rozdělení kultur na menší dávky a zároveň neohrozit kvalitu vyráběného sýra. Postup je velmi jednoduchý - do 10 igelitových sáčků na výrobu ledu napustíme vodu, kterou následně vylijeme do nerezové nádoby, vodu svaříme, ochladíme a kulturu z ampulky do ní vysypeme. Kulturu ve vodě dobře rozmícháme a rozpuštěnou nalijeme zpět do připravených kapes na led. Kapsy uzavřeme a dáme do mrazáku, kde je teplota min. -18 ° C.
Vyrobíme si tak 10 dávek kultur. Pokud jsme pracovali s kulturou na 100 litrů mléka, pak jedna kapsa použijeme na očkování 10 litrů mléka. Při výrobě sýra zmrazenou kulturu z kapsy vyjmeme a přidáme do mléka zároveň se smetanovou kulturou, dobře promícháme a necháme zrát podle návodu.
Při celém postupu je nezbytné pracovat ve sterilním prostředí, aby se do kultur nedostalo nic, co tam nemá být !!!
Balení : 1 ks
Sýrařské sady Syřidla
|
Doprava Doba expedice Poštovne Možnosti platby |
Jak nakupovat Obchodní podmínky Reklamace Ochrana osobních údajů Kontakty |
Milchema, spol. s r.o. |